BESLENME UZMANI

BESLENME UZMANI

BESLENME UZMANI (DİYETİSYEN) KİMDİR?
Bireylerin günlük enerji ihtiyaçlarına göre almaları gereken makro ve mikro besin öğelerini belirleyip; kişiye özel hastalıklarda beslenme, zayıflama, kilo alma, veya özel durumlarda beslenme programlarını planlayan kişiye beslenme uzmanı/diyetisyen denir.

Toplumumuzda beslenme koçu, sağlık koçu, yaşam koçu gibi terimler sıkça beslenme uzmanı/diyetisyen terimi ile karışmaktadır. Fakat bilinmelidir ki, beslenme uzmanı/diyetisyen besinler ve beslenme konusunda 4 yıllık ‘Beslenme ve Diyetetik’ lisans eğitimini tamamlamış ve kişiye özel diyet tedavisi uygulama konusunda yetki kazanmış kişidir. Yaşam koçları yahut beslenme koçları gibi mini programlarla alınmış sertifikaya sahip kişiler; bir bireye beslenme programı hazırlama, beslenme önerisinde bulunma hakkına kesinlikle sahip değildir.

Beslenme Uzmanı/Diyetisyene Hangi Konularda Danışılır?
-Hastalıklarda beslenme
-Kilo verme
-Kilo alma
-Kilo koruma/sağlıklı beslenme
-Gebelik sürecinde beslenme
-Emzirme sürecinde beslenme
-Bebeklik/çocukluk beslenmesi
-Obezite cerrahisi, mide balonu, mide botoksu sonrası beslenme
-Kurumsal beslenme danışmanlığı


Peki Uzman Diyetisyen Nedir?
Uzman Diyetisyen; 4 yıllık ‘Beslenme ve Diyetetik’ lisans eğitimini tamamlamış diyetisyenlerin ‘Beslenme ve Diyet’ alanında yüksek lisans eğitimini tamamladıklarında almış oldukları ünvandır. Alınan yüksek lisans eğitimi beslenme ile alakalı olmadğı takdirde(spor, psikoloji, işletme vs.) tamamlanmış olan yüksek lisans programı diyetisyene uzman ünvanı kazandırmaz.

*İnternet sitemizde yer alan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavinin yerini tutmaz.

DİYETİSYEN HİRA NUR ATEŞ
Kayıtlı Diyetisyen Kodu:DYT33919

Paylaş

Yazar Hakkında

Hira Nur Ateş
Hira Nur Ateş

İstanbul Medipol Üniversitesi'nden 2017 yılında iyi derece ortalama ile mezun olduktan sonra bireysel ve online olarak; hastalıklarda beslenme, zayıflama, kilo alma, obezite cerrahisi sonrası beslenme, gebelik ve emziklikte beslenme, çocuk beslenmesi branşlarının yanı sıra otoimmün hastalıklarda fonksiyonel tıp bakış açısıyla beslenme hususlarında danışmanlık vermekteyim...

Yorumlar (0)

    Hiç Yorum Yapılmamış

    İçin bir inceleme yazın

    "

    "

    Yoruma Cevap yazmaktasınız

    500 karakter kaldı